6 врати, 3 реда седалки и огромен панорамен покрив

 

Audi създаде вероятно най-необичайния си автомобил. Също както всички американски стреч-лимузини, тази не е и няма да бъде въвеждана в серийно производство, тя е произведена ръчно, извън поточните линии и по специална поръчка.

 

A8-6-dr-01

 

Новият седан удължава още повече и без това доста голямата дълга версия на серията А8 – A8L – с още две врати и допълнителен ред седалки.

Общата дължина на машината сега е равна на 6.30 метра, а междуосието е увеличено до 4.20 метра. Производственият отдел на Audi работи по проекта почти цяла година, за да усили конструктивно разтегнатото купе.

Лимузината тежи 2418 кг. Същевременно, въпреки големите размери, този суперавтомобил е оборудван с доста скромен двигател – 3-литров бензинов турбо мотор с 310 к.с. (440 нм), свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия, която задвижва и четирите колела. Всичко това е достатъчно, за да може лимузината да ускори до 100 км/ч за 7.1 секунди. Максималната скорост е ограничена до 250 км/ч. Спирачките са взети от поръчковата версия на S8.

От Audi не разкриват името на собственика на екзотичния автомобил, но според публикации в World Car Fans поръчител на лимузината е кралското семейство на Норвегия, което ще чества с нея 25-годишнината на престола на настоящия крал на Норвегия Харалд V.

 

A8-6-dr-02

A8-6-dr-03

A8-6-dr-04

Източник: vesti.ru/World Car Fans; изображения: Audi

Audi със собствена стреч-лимузина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *