Малайзия и луксозни коли?

 

Автомобилният пазар в Азия е изцяло различен свят от този, който познаваме в Европа. Множество солидни производители, повечето от които китайски, водят огромна индустрия на повишаващо се потребление. Разбира се, там също има участници, за които качеството е стратегия.

Един от бутиковите производители е създадената през 1986-а година в Малайзия от тримата братя Кхури компания Bufori. Първоначалната концепция на основателите е заложена както в първия им модел Bufori Madison, така и изцяло в гамата на марката през десетилетията. Целта е да се изгради автомобил с най-висше ниво на лукс, но с излъчване на носталгия по автентичната историческа ретро лимузина.

 

Флагманът

 

В момента от поточните линии на Bufori излизат три модела, сред които най-масивен е Geneva – кръстен на изложението в едноименния град през 2010-а, където е премиерата на прототипа.

Тъй като Bufori не произвеждат собствени двигатели, Geneva е задвижван от 6.1-литров 8-цилиндров V-образен мотор на Chrysler, подобен на тези в сериите Chrysler 300C и популярните напоследък като полицейски патрули Dodge Charger. Мощността на Geneva достига съизмеримите с американските зверове 430 конски сили.

Истинската претенция обаче е в интериора, снабден с кафемашина, отделен бързовар, хладилник или овлажнителна кутия за пури в централната конзола според вкуса на клиента. Освен отопляеми, задните електрически масажни седалки са и охлаждащи се – в тон с екваториалния климат. Задните врати са с обратно отваряне и са изцяло автоматични.

Bufori Geneva продължава да бъде действащ авангард в азиатското автомобилостроене.

 

ретро лимузина

ретро лимузина

Bufori Geneva и Bufori La Joya – и двете в производство в момента

Източник и снимки: Bufori.com

Малайзия разбива с нова ретро лимузина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *