От януари 2018 г. оригиналният Navigator, от който е произведен нашият Blackhawk, вече не е последен модел. Още през миналата година на изложението в Ню Йорк директорът на дивизия Lincoln във Ford Motor Co. Кумар Галхотра гордо представи новия луксозен SUV на марката. Дългоочакваното четвърто поколение Lincoln Navigator U554 явно успя да впечатли както критиците, така и клиентите. Януарските продажби на модела отбелязаха увеличение от близо два пъти и половина в сравнение с година по-рано.

 

2018 Navigator 02

 

Удивителното въведение е оптимизацията на двигателя. Новият е с чувствително занижен обем – V6 3.5 twin-turbo в сравнение с досегашния 5.4-литров 8-цилиндров звяр. Това не пречи мощността и пъргавината да са още по-високи от преди – цели 450 конски сили и въртящ момент от 691 N-m при 3500 оборота. Гамата запазва двете си шасита, като L-версията ще бъде по-дълга от стандартната с 33 сантиметра.

 

2018 Navigator 04

 

Концепцията на „тих лукс“, проповядвана от марката, е въплътена в автомобила до съвършенство. Салонът е просторен, също както и багажникът. Преосмислени са информационните конзоли, за да предоставят максимално полезни данни на водача в гъвкав формат. Истински впечатляващ е скоростният лост на 10-степенната автоматична трансмисия – всъщност, той просто липсва; заменен е с клавиши в стил „пиано“, за да се премахне натрапчивият обемен елемент изцяло от интериора.

 

2018 Navigator 01

 

С Navigator Lincoln завършва завръщането си в собствения си създаден от марката през 90-те години луксозен пазарен сегмент SUV. И го прави блестящо – с актуален, фин, но внушителен дизайн на огромния си корпус, нов стандарт на комфорт и подобрени технически показатели.

 

2018 Navigator 03

 

Източници и снимки: Businessindider.com; Lincoln.com

Новият Lincoln Navigator U554

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *