Пуснаха влак по „Цариградско шосе“

 

Софийското метро вече има своята по-приятна алтернатива – надземна композиция с висока музика от топ 40, светлинни ефекти и консумация на напитки, отлежали до елегантен финес. В нея трафикът в пиковия вечерен час е точно обратното на досаден проблем, а прибирането вкъщи никак не е спешно.

Снощи жителите на българската столица станаха реални свидетели на масивното шествие. Пет подвижни американски заведения, заредени с количества 12-годишно шотландско уиски и сериозен асортимент аксесоари бяха подредени в локалния коловоз на булевард „Цариградско шосе“ пред френския Novotel, за да посрещнат гостите си. Поръчител на селекцията беше български туроператор, който резервира лимузините за своя група корпоративни азиатски туристи.

Забавната процесия предложи на клиентите си лежерен тур по булеварда (намалявайки средната скорост на движение по него с поне 20 км/час до безопасни нива)  и обиколка на центъра на София в продължение на повече от час. Жест към колоната направиха служителите на Пътна полиция, които й осигуриха неразделно преминаване на всички светофари на ключови кръстовища с ръчен режим на управление на сигнализацията.

Рядката гледка на подобни „кервани“ по българските пътища е впечатляваща за минувачите, но дава нова перспектива и на бизнеса в партньорски отношения с чуждестранни компании, чиито посланици трябва да бъдат обгрижени.

Организаторите обещават, че ако при следващи курсове композицията надвиши дължината на средностатистически влак на БДЖ, няма да публикуват нов снимков материал поради невъзможност да поберат автомобилите в един кадър.

 

Пуснаха влак по "Цариградско шосе"

Пуснаха влак по „Цариградско шосе“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *